Slim, snel en productief samenwerken, dat kan met een werkplekportaal. In zo’n moderne digitale werkomgeving kan iedereen onafhankelijk van plaats en device werken. Dat komt de productiviteit ten goede en het is heel eenvoudig en veilig in te richten.

Een werkplekportaal is een webtoepassing waarmee werknemers vanaf één digitale locatie toegang hebben tot informatie en makkelijk met elkaar kunnen samenwerken. Zo’n portaal heeft een aantal algemene functies, zoals een agenda, een berichtensysteem en een tool om documenten te delen. Maar de echte kracht zit hem in de mogelijkheid allerlei applicaties vanuit één digitale locatie uit te voeren. Denk aan Office-applicaties of toepassingen voor data-analyse. Het samenwerken wordt nog gemakkelijker doordat medewerkers snel de contactgegevens van hun collega’s kunnen vinden. Dit zijn de drie voordelen van een werkplekportaal.

1. Productiviteit

In de digitale omgeving van een werkplekportaal kun je iedere medewerker een werkomgeving op maat bieden. Dat betekent dat medewerkers direct bij de taken en informatie kunnen die op dat moment nodig zijn. Zo worden ze niet afgeleid door informatie die niet van belang is. Doordat medewerkers alle gangbare toepassingen binnen handbereik hebben en zich maar één keer hoeven aan te melden, kunnen ze snel en effectief werken.

2. Veiligheid

Door werknemers toegang te bieden via single-sign-on zijn ze op een eenvoudige én gegarandeerd veilige manier ingelogd bij alle onderdelen. Het is niet meer nodig voor iedere applicatie een uniek wachtwoord te onthouden en alles is veilig beschikbaar vanuit een werkplek.

3. Eenvoudig te beheren

Het beheer van gebruikers in een organisatie bezorgt menige IT-afdeling nogal wat kopzorgen. Het toewijzen van specifieke rollen en profielen aan elke medewerker is dankzij een werkplekportaal kinderlijk eenvoudig. Zo is het gemakkelijk om te zorgen dat kritieke applicaties alleen toegankelijk zijn voor degenen die ze echt nodig hebben. Een goed werkplekportaal bevat bovendien functies voor gedelegeerd beheer, waarmee managers de toegang van hun team tot bepaalde applicaties en gegevens kunnen beheren.

Persoonlijke digitale werkplek

Met een werkplekportaal als Workspace 365 beschikt iedere medewerker vanuit de browser op ieder apparaat over een persoonlijke digitale werkplek. Kies je voor Evolved Workspace, dan heb je naast Workspace 365 ook Microsoft 365 als productiviteitssuite in de cloud en Easy Software Deployment als oplossing voor endpoint management. Dit alles is samengebracht in één dienst met een vaste prijs per werkplek.

Ben je op zoek naar een digitale werkplek die jouw medewerkers naar een hoger niveau tilt en je IT-afdeling volledig ontzorgt? Kies dan voor de Evolved Workspace van Provolve IT. Onze moderne oplossing biedt jouw organisatie een productiviteitsboost.

VRAAG EEN DEMO AAN