5 tools om je CV mee te pimpen

Stel, je hebt een top-baan in de IT bij een tob-werkgever. Dat kan zomaar. Er zijn een hoop rotte appels op deze planeet en een aantal van hen zijn ondernemer geworden. Daar ben je klaar mee; je gaat je begeven op de arbeidsmarkt, slaat het stof van je CV en neemt deze weer eens door. Je ziet je CV en denkt: ‘mwah, ziet er nog prima uit, patsboem versturen maar.’
Het resultaat?
Krekels…
Daarom hierbij 5 tools om je CV mee te pimpen.

Want een grijze-muizen-CV versturen heeft in deze tijd echt geen zin meer. De tijd dat je om je blauwe ogen aan tafel mag aanschuiven ligt al ver achter ons. Er bleken meer mensen rond te lopen met blauwe ogen. Recruiters zien honderden CV’s per week. Waarom zouden ze die van jou op de groene stapel leggen? Daarbij lezen recruiters niet meer, ze scannen. Het is een basale vaardigheid geworden om jezelf relevant onder de aandacht te brengen. Maak dus, om te beginnen, van je CV een purple cow die niet te negeren is.
Dat doe je bijvoorbeeld met deze vijf handige tools.

5 tools om je CV mee te pimpen

  1. Creative Market

Laten we beginnen met onze favoriet. Creative Market is een one-stop-shop punt voor alles waar je een grafische vormgever voor aan z’n jasje zou trekken. Hier staan zoveel CV formats dat er voor iedereen iets passends te vinden is. Voor de prijs hoef je het trouwens ook niet te laten.

  1. VisualCV

VisualCV is erop gericht jouw je carrière doelen te helpen bereiken. Ze beloven wat, but do they deliver? Het lijkt er wel op, de reviews zien er goed uit. Met deze app kun je je CV transformeren van droge data naar oogstrelende content. Knappe recruiter die dat kan weerstaan.  

  1. Vizualize.me

Ook met Vizualize.me transformeer je jouw CV van droge data naar heldere content. Alleen wordt het nu een infographic. Super origineel natuurlijk. Ideaal om jezelf op LinkedIn onder de aandacht te brengen zonder al je gegevens in cyberspace te gooien (want dat moet je niet doen!).

  1. CVster.nl

Je hoeft niet persé de grens over om je CV van een make-over te voorzien. CVster.nl in Breda helpt jou ook graag. Hun designs helpen jou, naar eigen zeggen, om bij de eerste 2% te zitten die door de eerste ronde komt. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

  1. Fernando Báez

Nog niet gevonden wat je zocht? Je kunt ook het CV template gebruiken dat de Spaanse designer Fernando Báez kosteloos voor jou beschikbaar heeft gesteld. Laat dan wel je waardering achter voor hem. Bezorg je hem ook weer een goede dag.


Heb je nou je CV mooi netjes gemaakt maar weet je niet goed waar die heen moet?

En ben je ook nog eens een ervaren IT specialist?
Kijk dan eens naar de vacatures van Provolve IT en stuur je CV naar dereck@provolve.nl
Hij linkt ook graag met je.

 

kees-hoving

Geschreven door Dereck Breuning
Kees evangeliseert proposities. Hij studeerde marketing en theologie.