Detachering: 4 redenen waarom detacheerders nu verenigen

De waarde van detachering

Momenteel is ongeveer 1,6% van de beroepsbevolking werkzaam op detacheringsbasis. Ook de specialisten van Provolve IT maken hiervan deel uit. Met de toenemende digitalisering zal dit cijfer hoger worden, zeker wanneer het gaat om IT-specialisten. Het gat tussen toenemende vraag en krimpend aanbod van specialistisch IT-personeel wordt voor een groot gedeelte door detachering opgevuld. Detacheerders bieden de bijzondere combinatie van duurzaam werkgeverschap voor specialisten enerzijds en flexibiliteit voor opdrachtgevers anderzijds. Dat is in één zin de waarde waar ook Provolve IT voor staat.

Het actualiseren van de wet

Bestaande wetten sluiten niet adequaat aan bij het dienstverleningsmodel van de detacheringsbranche. Terwijl ze met hun dienstverlening een antwoord bieden op een vraag uit de markt. Ook wordt de detacheringsbranche nog wel eens over het hoofd gezien of worden activiteiten onderbelicht. Daar mag dus nog wat werk verzet worden. De detacheringsbranche mag dan een jonge speler zijn, maar zal zeker niet klein blijven.

Groeiende vraag naar specialisten

De digitalisering is moeilijk bij te houden door tech-bedrijven. Laat staan hoe dat is voor organisaties wiens cup-of-tea een heel andere is. IT-processen worden in toenemende mate complexer terwijl het op orde hebben van je IT-omgeving steeds bepalender wordt voor de groeimogelijkheden van bedrijven. Met andere woorden, de status van IT-specialisten verschuift van ‘nerd in de bunker’ naar ‘business coach’. Als ondernemer wil je sociaalvaardige specialisten in huis halen die jouw organisatie helpen groeien. Dergelijke specialisten zijn steeds schaarser geworden. Detachering maakt het mogelijk deze specialisten flexibel in te zetten op plaatsen waar ze op dat moment het hardst nodig zijn.

Bijkomend voordeel voor de klanten is dat zij de specialisten inhuren zonder deze te hoeven onderhouden. Het bekende verhaal van lusten zonder lasten.

Detachering bevalt specialisten

IT-specialisten zelf verkeren in hun gouden eeuw. Ze verdienen gouden bergen en krijgen de rest er gratis bij. Werkgevers gooien met alles wat momenteel in trek is; iPads, smartphones, Tesla’s en opleidingen. Whatever works.

Als IT-specialist is dit je tijd om zowel een schat aan werkervaring op te doen als jezelf in rap tempo te ontwikkelen. Werken voor diverse top-organisaties in een paar jaren tijd? Detachering maakt dat mogelijk voor je. Ontdekken welke discipline je voorkeur heeft? In dienst bij een detacheerder kun je in allerlei keukens proeven en snel helder hebben wat jij het liefst zou doen. Ook bij ons kun je snel beginnen; we zoeken specialisten op vier verschillende disciplines. De vacatures van Provolve IT vind je hier. Ook wij strooien met Tesla’s.

Meer weten? Lees hier het interview met Maikel Pals, voorzitter van VvDN.


kees-hoving-provolve-blauw

Geschreven door Dereck Breuning
Kees evangeliseert proposities. Hij studeerde marketing en theologie.