Hierom stop ik bij Provolve IT

Provolve IT doet zich voor als de perfecte werkgever voor IT specialisten.
Dertien maanden heb ik er gewerkt. Begin 2020 viel het doek. Hierom stop ik bij Provolve IT.

Mijn weg naar Provolve IT

Het was 1992, ik was erkend gewetensbezwaarder en moest een vervangende dienstplicht doen. Mijn liefde voor techniek en muziek kwamen bij elkaar. In die tijd werkte ik bij Salto Amsterdam waar ik al heel snel met Radio, TV en techniek te maken kreeg. Daarnaast produceerde ik muziek in de hobby sfeer waarbij de computer een steeds belangrijkere rol speelde. Aangezien ik ben opgegroeid met computers lag het voor de hand dat dit ooit een belangrijke richting zou worden in betaald werk.

Na wat Jobhoppen kwam ik uiteindelijk terecht bij een ICT-afdeling van een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Daar heb ik bijna 20 jaar gewerkt tot het moment kwam dat men daar rigoureus afscheid wilde nemen van de ICT-afdeling in z’n huidige vorm. Veel mensen moesten het veld ruimen, waaronder ik zelf.

Dit was voor het eerst dat ik veel moeite had met het omgaan van afscheid. Achteraf deed ik daar veel te lichtzinnig over. Het was in diezelfde periode dat mijn dochter ongeneeslijk ziek werd verklaard en ik druk doende was om werk te zoeken in de ICT-branche via detachering. Destijds dacht ik nog “Ach…dat komt wel goed.” Maar langzaam sloopte er toch iets naar binnen zonder dat ik daar erg in had. Dat werd sterker toen ik een presentatie gaf voor de directie van een strategische ICT-partner in de zorg. Na de presentatie was ik down, moe en gespannen. Volgens m’n broer was ik overspannen en ik kwam terecht bij een personal coach waar ik in eerste instantie niets voor voelde… “Ja zeg, ik ben toch niet ziek?” Na een tijdje aarzelen ben ik met hem in zee gegaan en er volgde een persoonlijk plan.

Na een jaar in de ICT-zorg kwam ik weer terecht bij een detacherings partij. Aangezien ik nog weinig ervaring in de detachering had was ik in eerste instantie sceptisch. Na twee keer te zijn geswitcht bleek ik bij Provolve IT eindelijk meer op m’n plek. Niet alleen qua werk maar ook om de mensen die er werken. Het is een kleine club mensen die een hele andere kijk en aanpak hebben als het gaat om waar je staat in het leven. Werk en privé worden dan ook als belangrijk geacht…zo ook de eerlijkheid en transparantie wat men daar vanzelfsprekend vindt.

Mijn ervaringen

Wat je ook mag vinden van detachering, Provolve IT onderscheid zich hierin meer dan vele andere partijen. Het is mijn ervaring dat de meesten enkel kijken naar groei- en winstcijfers in plaats van de mensen die die cijfers mogelijk maken.
Provolve IT begrijpt goed dat het de mensen zijn die geld waard zijn. Dat creëert een fijne werksfeer.
Misschien heeft het er ook mee te maken dat Provolve IT een eigen product op de markt heeft gebracht (Easy Software Deployment) waarmee ze het MKB willen laten zien dat ze een oplossing hebben (provisioning van software) die goedkoper en efficiënter kan werken dan de meeste andere grote concurrenten. Het draait niet allemaal om detachering wil ik maar zeggen.

Waarom ik weg ga bij Provolve IT

Omdat Provolve je het gevoel geeft dat je bij een soort familiebedrijf werkt, stonden ze er ook helemaal niet van op te kijken dat ik maanden geleden al had aangegeven dat ik meer focus wilde gaan leggen op mijn muzikale passie. Vanaf 2020 zou ik graag een andere richting op willen gaan. Mijn leeftijd (51) en de conditie van mijn dochter hebben mij doen realiseren dat er geen leven zit in geld en goed, maar in wie ik ben en wat ik doe.

Nu is het nieuwe later, wat mij betreft. Ik ben eerst musicus, dan IT-er.
Dat is mijn verhaal, hierom stop ik bij Provolve IT. Je kunt mij vinden via www.rolandroos.com

roland roos

Geschreven door Roland Roos.
Hij is na 13 maanden op hoge noten vertrokken bij Provolve IT.

P.S. Zoek jij een werkgever waar je je vleugels kunt spreiden zonder dat dit ten koste gaat van je huwelijk en je kinderen? Check onze vacatures dan even.