Hoe werken digital nomads?

Hoe werken digital nomads?

De trend van het nieuwe werken is inmiddels geen trend meer. De vraag naar werkmogelijkheden onafhankelijk van tijd en plaats neemt nog altijd toe. Cloudoplossingen maken dit mogelijk en deze worden sneller gelanceerd dan jij en ik samen kunnen bijhouden. Wij zijn vanaf het begin lokatie onafhankelijk werkzaam geweest. Dat is waar de term voor staat.

Digital nomads zijn ondernemers, freelancers of remote workers die geen vaste werkplek nodig hebben – vaak omdat ze hun werk online kunnen doen, vandaar ‘digital’ – en daardoor dus locatie onafhankelijk leven. We werken samen – maar niet in één ruimte – aan Provolve IT. Ons standpunt is dat een traditionele manier van werken niet meer aansluit bij deze tijd.

Dus waarom zou je op die manier willen blijven werken?

Georganiseerde Digital Nomads

Er zijn een aantal tools die wij binnen Provolve IT gebruiken om dagelijks ons werk mee uit te voeren. Slack, Zoom, Calendly, G Suite, Asana, Buffer, Pipedrive, Mailchimp en Yuki zijn hiervan de voornaamste. Het is een basaal streven om zoveel mogelijk te automatiseren (dit doen we met Zapier). Slack is als het daarom gaat het hart van ons ‘kantoor’. Alles staat op Slack aangesloten. Support verzoeken van Easy Software Deployment, emails, facturen, posts op onze social media kanalen, speciale projectgroepen, mutaties in Google docs, plannings in Asana, etc. In Slack blijf je op de hoogte van alles wat jou aan gaat. Ook is dat de plek waar we elkaar ontmoeten bij ons virtuele koffieautomaat.

Zien wij elkaar dan helemaal nooit? Zeker wel, onze kwartaal meetings zorgen ervoor dat we niet vergeten hoe we er live uit zien. Tijdens deze meetings geven we elkaar een update van hoe we ervoor staan en genieten we van een uitgebreid diner.

Digital Nomads die niet reizen

De term digital nomad wordt het meest gebruikt voor luitjes die elke week op een andere plek in de wereld hun laptop openklappen om aan hun lucratieve blog te werken. Althans, dat is het imago dat als ‘desirable’ omhoog wordt gehouden. Het kan ook anders. Ik wil bijvoorbeeld graag zoveel mogelijk bij mijn gezin zijn en dus zo min mogelijk reizen. Het werken vanuit een virtueel kantoor scheelt mij reistijd. Wat dat betreft kan de term ‘nomad’ wellicht wat verwarrend zijn. Een goede vriend van mij reist dagelijks bijna vier uren om op zijn werkplek present te zijn. Dergelijke uren zijn voor mij meer leef-tijd.

Door het leven gaan als digital nomad is voor ons een must. Bijna een ieder binnen Provolve IT werkt gedetacheerd bij klanten. Dus al zouden we in één ruimte willen zitten met elkaar, dat is geen optie. Onze expertise is elders nodig.

Los daarvan zien wij ook dat het efficiënter en productiever is om mensen in hun eigen omgeving te laten presteren. De meesten van ons hebben goede faciliteiten voor een kantoor aan huis. Maar we beschikken ook over een flex-abonnement van Tribes zodat we daar ook kunnen aanschuiven. Tribes is voor ons ideaal; er zijn werkplekken en meeting rooms met alle nodige voorzieningen.

Digital Nomad worden?

Wil jij digital nomad worden en wél over de hele wereld cruisen met je laptop, dan pas je helaas niet bij ons. Ik zou je in dat geval hier & hier naar doorverwijzen.

Wil jij als IT-professional graag zoveel mogelijk bij je gezin zijn terwijl je interessante projecten uitvoert bij top bedrijven? Link dan hier met onze CEO en boek hier een vrijblijvend kletspraatje met hem.

 


kees-hoving-provolve-blauw

Geschreven door Dereck Breuning
Kees evangeliseert proposities. Hij studeerde marketing en theologie.