Mijn IT specialisten krijgen een privéchauffeur

Eerder schreef ik over bankzitters in de detachering. Daarvan is bij ons gelukkig geen sprake. Wij merken dat er meer opdrachten zijn dan beschikbare mensen. Kandidaten wees welkom, blijf ik dan ook herhalen. Lekker druk en goede zaken dus.
Maar deze luxe leidt tot andere uitdagingen. Want wanneer kunnen de medewerkers hun cursussen doen om hun kennis op peil te houden? Het was een dilemma maar we zijn eruit. Mijn IT-specialisten krijgen een privéchauffeur.

 

Het dilemma

Het probleem zal herkenbaar in de oren klinken voor concullega’s in detachering. Je medewerkers moeten hun kennis op een hoog niveau houden. Tegelijk zijn ze, van ‘s-morgens vroeg tot ‘s-middags laat, elke dag actief bij opdrachtgevers. Waar ligt dan de ruimte om ergens tijd vandaan te halen om in cursussen te investeren? Ik hoor je denken: “in de avonden en weekenden.”
Niet bij Provolve IT. Ik wil de beste werkgever zijn voor IT specialisten en wil dat mijn medewerkers in een gezonde balans beleven van werk en privé. Daarbij hebben een aantal medewerkers jonge kinderen. En jonge kinderen hebben boven alles hun ouders’ aanwezigheid nodig. Aan de privétijd van medewerkers wil ik niet rommelen. We werken om te leven, niet andersom.

 

De oplossing

Maar waar ligt dan de ruimte? Bij het analyseren van de werkdagen van de medewerkers vond ik geen tijd beschikbaar. Er moest dus tijd beschikbaar gemaakt worden. Voor de hand ligt het reserveren van een ‘cursusdag’. Maar, dat vreet omzet en gaat in tegen mijn ondernemersgeest. Hoe creëren we tijd waar geen tijd beschikbaar is? 

Door gespendeerde tijd een dubbele invulling te geven wellicht? Die vraag, van collega Kees Hoving, bood perspectief. Mijn medewerkers reizen dagelijks in hun leaseauto’s naar de opdrachtgevers. Heen en weer. Die reistijd is inderdaad de enige variabele waar we iets mee kunnen. Zo wordt reistijd meer werktijd. Het groeiende aanbod van chauffeursdiensten lijkt hier ook handig op in te spelen. Met de toenemende drukte op de weg en de recente snelheidsverlaging kunnen we op deze manier ons voordeel behalen.

Mijn IT specialisten krijgen een privéchauffeur. Er komt dan iemand naar hun locatie en die rijdt hen in de eigen leaseauto naar het werk terwijl zij achterin de auto hun kennis bijspijkeren. Probleem opgelost zonder aan privétijd te zitten. I love it!
Dit kan overigens ook in de trein natuurlijk; NS kaarten delen we ook uit. 

Ik kan me voorstellen dat concullega’s dit alles een goed idee vinden.
Heb jij, als detacheerder, ook dergelijke uitdagingen? Dan kom ik graag met je in contact.
Ik ben benieuwd hoe jij/jullie hiermee om gaan.

 

dereck-breuning
Geschreven door Dereck Breuning
Dereck is de werkgever waar IT specialisten naar zoeken. Link hier met hem. Hier vind je vacatures.