Remote first. Location second.

Het delen van mijn gedachten over een tweede invulling van werkverkeer is ontvangen met nuttige feedback en reacties. Waarvoor mijn dank.
Ik merkte hierbij dat niet iedereen wist dat wij als Provolve IT enkel op de weg zitten wanneer het daadwerkelijk nodig is. Daardoor dachten enkelen dat wij liever kilometers maken op het asfalt dan op het spoor en duurzaamheid niet meenemen in de bedrijfsvoering. Dat ligt dus anders. Wij werken remote first en location second.

Het verzorgen van privé chauffeurs ging over die collega’s die gedetacheerd zijn bij opdrachtgevers en dagelijks op locatie aanwezig moeten zijn. Provolve IT mag dan remote first zijn, de opdrachtgevers zijn dat vaak (nog) niet. Zo ontkom je niet aan reizen. En uiteraard kunnen we reizen met de trein, fiets of auto. Maar reizen zullen we, op die manier. Iemand merkte terecht op dat deze eindklanten hun jaren 80 houding ook wat mogen actualiseren. Als fervent voorstander van remote werken gaf ik een staande ovatie toen ik het bericht las.

Ik zie minstens drie redenen om remote first te werken, en location second.

 

Verplichte aanwezigheid resultaten!

Je ingehuurde medewerker komt netjes op tijd binnen. Doet zijn ding. Heeft interactie met collega’s en boekt netjes zijn uren in het urensysteem. Maar hoeveel werk is er verzet? Er waren toch al afspraken over de uit te voeren opdrachten. Vaak is het werk niet locatie gebonden. Waarom laat je ze dan niet vanuit huis, of een locatie dichterbij huis, werken? Het scheelt huisvestingskosten, de medewerker is er gelukkiger door en het verhoogt de productiviteit. No need for butts in seats.

 

De technologie is voldoende doorontwikkeld

De tijd van slechte internetverbindingen is voor ons voorbij. De technologie heeft zich zodanig ontwikkeld dat alle middelen beschikbaar zijn om efficiënt op afstand te werken. Denk daarbij aan tools als Slack of Microsoft Teams voor groepschat en delen van informatie. Zoom of Skype voor digitaal vergaderen. G Suite of Office 365 voor het online delen en samenwerken aan documenten. Zet deze middelen in je voordeel in. Met het inhuren van IT-specialisten kun je er ook van uit gaan dat ze geen learning curve hebben op dit gebied.

 

Jouw ingehuurde medewerkers zijn er klaar voor

Los van de technologie zijn ook je ingehuurde medewerkers er klaar voor. Het leven van een drukke professional staat in het teken van brood op de plank krijgen, het familieleven managen en zorgen dat al deze dingen gesmeerd verlopen. Om al deze verplichtingen te jongleren is flexibiliteit vereist. Die flexibiliteit neem je af door ze rigide naar een centrale plek elders in het land te laten komen. Vooral millennials verwachten (okay eisen) flexibiliteit. Daarnaast zijn jouw ingehuurde medewerkers al remote first. Ze zijn immers gewend aan een nomadisch bestaan. Geef ze jouw vertrouwen. Je zult verstelt staan wat ze voor je mogelijk maken.

Hierbij roep ik alle opdrachtgevers, tussen partijen, brokers en detacheerders op om serieus te kijken naar de hoe je ingehuurde medewerkers inzet. Dit kan zeker anders. Als er zoveel bedrijven zijn die flexibel en remote werken omarmen, waarom zou dit dan niet gelden voor extern ingehuurde specialisten?

 

dereck-breuning
Geschreven door Dereck Breuning
Dereck is de werkgever waar IT specialisten naar zoeken. Link hier met hem. Hier vind je vacatures.