Waarom wij een Virtual Assistant hebben

Waarom wij een Virtual Assistant hebben

Je bent snel drukker dan je wilt. Zeker ondernemers. Ik sta in de dagelijkse context van zowel het detacheren van IT-specialisten als het verkopen en leveren van software met Easy Software Deployment. Combineer dat met mijn dwangmatige drang naar orde en je kunt raden hoe bol mijn to do lijstjes staan in Asana. Gelukkig kan ik ontspannen in het leven staan en mijn gezin op de eerste plaats laten. Dankzij mijn virtual assistant.

De Noodzaak van een Assistent

De Nederlandse maatschappij is een drukke. ‘Stress’ lijkt hét codewoord van onze tijd. Links en rechts vallen mensen om met burn-out klachten. Dat vraagt om focus in het leven. Bewust kiezen waar we onze tijd aan besteden. No secrets there. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeggen we dan. Ik nam dat letterlijk en vond dat mijn werk dan ook maar door twee personen moest worden uitgevoerd. Je kunt tegenwoordig van alles outsourcen, dus waarom niet. Ik ging op zoek naar een assistent. Het werd een virtual assistant.

De match met een Virtual Assistant

Het lag erg voor de hand. Wij werken vanuit een virtueel kantoor. De meeste mensen zitten dagelijks bij klanten dus een eigen ruimte is voor ons overbodig. Omdat we gewend zijn remote te werken was de stap naar een virtual assistant niet heel groot. Na een potje Google kwam ik vrijwel direct terecht bij Daniëlle Molenaar van Virtual Efficiency. Zij beschikt over de skills die ik zocht en had naast goede referenties ook proactief gedacht aan een geheimhoudingsprotocol. Dat kon ik waarderen. Een virtual assistant krijgt ten slotte toegang tot het hart van het bedrijf. We werken nu al geruime tijd samen en we ervaren Dee als een collega. Het is hoog tijd om haar te introduceren…

Molenaar. Daniëlle Molenaar.

“Ken je de film The Net met Sandra Bullock? Zij speelde een computer analist die virtueel werkte. Dat heeft mij geïnspireerd om voor mezelf te beginnen als virtual assistant. Managementondersteuning was altijd al mijn ding. Dat doe ik in feite nog steeds maar dan op mijn manier en op mijn voorwaarden. Ik heb mijn vaardigheden verbreed en kan me nu richten op werkzaamheden waar ik plezier aan beleef. Ik blink bijvoorbeeld uit in alle technische aspecten gerelateerd aan websites maken en onderhouden. Ook Photoshop en allerlei grafische opdrachten is mijn ding. Mijn boodschap aan ondernemers is: onderneem met focus en gooi de rest over de schutting waar ik het oppak.”

Virtual Efficiency & Provolve IT

“Het fijne aan het werken met Provolve IT is dat we allemaal in Slack verbonden zijn en iedereen zich bezighoudt met de eigen disciplines. Tijdens de afgelopen weken is er bijvoorbeeld een nieuwe versie van Easy Software Deployment gelanceerd. Dat was echt teamwork. Dereck regelt de inhoudelijke software en testing, Kees schrijft alle communicatie en ik actualiseer de Easy Software Deployment website en userguides. Vervolgens zorg ik dat MailChimp en social media het goede nieuws de wereld in slingeren. Ook met betrekking tot de Provolve IT-blogs heb ik goed contact met Kees. Hij schrijft content en gooit het over de schutting naar mij. Een berichtje in Slack is voldoende. Zo ben ik als virtual assistant vanuit Mallorca heel dichtbij.”

Virtual Assistants

“Ik zie een wereld waarin mensen steeds meer online werken. Terugkijkend ben ik in Nederland als virtual assistant één van de pioniers geweest. Er kloppen bij mij steeds vaker (veelal) dames aan die nu als virtual assistant willen beginnen en om advies vragen. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Het inzetten van een virtual assistant biedt echt meerwaarde aan een bedrijf. En als je de kans krijgt om voor een modern virtueel bedrijf als Provolve IT te mogen werken als Virtual Assistant, is het helemaal leuk.”


dereck-breuning-provolve

Geschreven door Dereck Breuning
Dereck is de werkgever waar IT specialisten naar zoeken. Connect hier met hem.