What the Hack!?

What the Hack!?

Mijn dertien maanden jonge dochter loopt geregeld met diverse voorwerpen aan haar oor door de kamer te brabbelen. Het begon met een banaan maar ze voert ook gesprekken met blokjes en knuffels.
Ze is dan aan het bellen.

Haar snelle ontwikkelingen zijn ook zichtbaar in haar omgang met onze apparaten. Ondanks onze huiselijke no-phone policy willen we ook foto’s en clipjes maken. Ook worden we wel eens ouderwets gebeld. Dit alles inspireert onze dochter en maakt onze telefoons tot haar meest gewilde objecten.

Booming business

Als hier nu een heel verhaal zou volgen over cybersecurity dan denk jij waarschijnlijk ‘zap’. Ik snap dat. Hoewel voorkomen beter is dan genezen is genezen vaak in het geheel niet aan de orde. Dat is de reden waarom disaster recovery diensten lastig te verkopen zijn. Het heeft betrekking op een potentieel gevaar, niet op een urgente behoefte. De complicatie is echter dat je dit nooit van tevoren weet. Slachtoffers van cybercriminaliteit dachten ook dat hen niets zou overkomen. Inmiddels is Cybersecurity booming business. Er zijn heel wat IT-ers die daar hun heil zoeken omdat er de komende decennia zat werk in zal zijn.
Zat bedreigingen dus ook, kennelijk…

Vanaf vandaag gratis

Maar het gaat hier even niet over ons online gedrag, maar dat van onze kinderen.

De meesten van ons hebben de technologische ontwikkeling redelijk meegemaakt en niet als baby met iPhones gespeeld. Ons eerste woordje was nog gewoon ‘mama’ in plaats van ‘swipe’. Onze kinderen groeien echter op in een gedigitaliseerde consumenten cultuur. Wifi is het nieuwe zuurstof en ‘gratis’ kost je persoonlijke data. Kinderen hebben vaak één wachtwoord voor meerdere doeleinden en surfen op goed vertrouwen op de golven van het web. Dat dit goede vertrouwen heel goed tegen ze kan werken is bekend.

Om kinderen bewuster te maken van de online gevaren heeft Maria Genova haar recenste boek, getiteld: What the Hack!, gewijd aan dit onderwerp. Een spannend én leerzaam avontuur.
Vanaf vandaag is het gratis te downloaden van haar website: www.mariagenova.nl.
Gameproducent Flavour heeft de personages uit het boek verwerkt in een game.

If only

If only a heart could be as white as snow wenst Bono (U2).
Feit is helaas dat er maar weinig harten zuiver zijn. uiteraard is dat is offline niet anders dan online.

Laten we naast onze apparaten, ook het gedrag van onze kinderen up to date houden en hen coachen in hun online bewustwording. Voorkomen is tenslotte écht beter dan genezen.
Download het boek van Maria Genova gratis van haar website en doe het je kinderen cadeau!


kees-hoving-provolve-blauw
Geschreven door Dereck Breuning
Kees evangeliseert proposities. Hij studeerde marketing en theologie.