Applicatiemanagement in 3 stappen

Applicatiemanagement in 3 stappen

“Ruim je kamer even op!”

In mijn jonge jaren ‘vroeg’ mijn moeder dat regelmatig. Waarop ik dacht: wat heeft dat nou voor zin? Morgen ziet het er wéér zo uit. Ik ben haar advies pas gaan waarderen toen ik de link ontdekte tussen een opgeruimde kamer en een opgeruimd hoofd.

Het geklaag van veel vrouwen doet vermoeden dat helaas niet alle mannen dat oppikken door de jaren heen. Sommige van deze mannen zijn applicatiebeheerder geworden. Hun kamer is nog steeds een zootje.
Tegen die mannen zeggen wij: “Hallo schat, ik ben het, je moeder.”

“Meer dan de helft van de IT managers en CIO’s geeft toe een onvolledig beeld te hebben van hun applicatieportfolio. Toch gaat 80% van het IT-budget op aan het beheer en onderhoud ervan.” Aldus een artikel op Computable.

Binnen de IT-keuken van talloze bedrijven heerst applicatie chaos, weten wij uit ervaring. Fragmenten van informatie staan in Excelletjes, emails en tools als Topdesk. Daarbij wordt er, geheel in Nederlandse stijl, eindeloos vergaderd.

Als het ene project op deze manier is afgehandeld wordt de volgende op dezelfde manier uitgevoerd.
Applicatie mis-management dus.

Dat kán anders, maar hoe?

Met behulp van applicatiemanagement in 3 stappen:

  • 1. Get the Productivity Snapshot
   Productivity Snapshot is een dienst van Provolve IT en geeft antwoord op het waarom van een gestroomlijnde applicatie management.
   Wat levert het de organisatie op? We gaan op zoek naar ‘quick wins’.
   Wij zien geregeld dat de chaotische werkwijze zo’n €6000 euro per medewerker kost. Heeft u zes mensen op de IT afdeling werken, dan is dat al €36.000,- per jaar. Hoe lang doet uw sales afdeling erover om dat te verdienen?
   Bent u gemotiveerd? Mooi!
   Op naar de volgende stap.

 

  • 2. Introducing SparkleFlow
   Er zijn goede redenen om routine taken in workflows te gieten. Het levert tijdswinst op, bespaart kosten en maakt processen inzichtelijk voor iedereen die erbij betrokken is. Het is helemaal mooi als je deze workflows kunt automatiseren zodat deze efficiënte manier van werken de standaard wordt.
   Hoe zou het zijn als iedere stakeholder op ieder gewenst moment inzicht heeft in het applicatie landschap? SparkleFlow is het enige product wat met alle aspecten van het applicatie management rekening houdt. Door het modulaire en flexibele karakter biedt het passende oplossingen voor ieder team. Het integreert naadloos met uw huidige tools en is inmiddels in gebruik bij ministeries en tientallen andere organisaties. Nog één stap te gaan!

 

  • 3. Deploy, the easy way!
   Nadat we motivatie hebben opgedaan middels de Productivity Snapshot en alle processen van applicatie management voorgoed efficient zijn ingericht met SparkleFlow is het tijd voor de derde stap: het deployen van alle applicaties op een easy manier. Met Easy Software Deployment.Easy Software Deployment is makkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf én uitgerust met alle toeters en bellen die een IT afdeling nodig heeft om software en applicaties uit te rollen op een zorgeloze manier.

 

Conclusie

Nog steeds gaat een groot deel van het IT budget op aan het beheer en onderhoud van het applicatie portfolio.
Onze boodschap is simpelweg: stop daarmee. Creëer rust en inzicht in je applicatie landschap.

Ruim je kamer op!

Zet vandaag de eerste stap: neem contact op.


kees-hoving-provolve-blauw
Geschreven door Dereck Breuning
Kees evangeliseert proposities. Hij studeerde marketing en theologie.