4 redenen voor ontwikkelingswerk met Tunga

Het is wereldberoemd bij onze klanten dat Provolve IT niet enkel dienstverlener is in IT detachering. Wij voeren met Easy Software Deployment ook een eigen product waarmee systeembeheerders veel tijd kunnen besparen. Easy Software Deployment is zeer geschikt voor  bedrijven in het MKB segment. Om het zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de gebruikers blijven we druk doorontwikkelen. Dat deden we voorheen in eigen keuken. Sinds een jaar doen we ons ontwikkelingswerk met Tunga. Je leest hier waarom dat een goed idee was. We delen 4 redenen voor ontwikkelingswerk met Tunga.

Wie is Tunga?

Tunga is een creatie van een groepje ondernemers dat gelooft dat de kracht van business de wereld ten goede kan veranderen. Ze hebben de Afrikaanse jongeren op het hart die werkloos rondlopen met net zoveel talent en drive als hun leeftijdsgenoten op het oostelijk halfrond. Hoe zou het zijn om hen toegang te geven tot de coole IT jobs van deze tijd? Zo kreeg Tunga een eenvoudig geformuleerde missie: 21stcentury jobs for African youths. Tunga biedt, door de vingers van Afrikaanse jongeren, snelle software development van hoogstaande kwaliteit voor een zeer concurrerend tarief. Die propositie vonden wij destijds goed klinken, dus we waagden de sprong. Een jaar na dato kunnen wij zeker vier redenen geven waarom dat een goede zet is geweest.

Nederlandse partij

Easy Software Deployment is ons kindje en met je kinderen ben je voorzichtig. Het besluit om de hele ontwikkeling ervan buiten neer te leggen is zowel een zakelijke als een emotionele beslissing. Het hele gebeuren in het buitenland onderbrengen doe je al helemaal niet zomaar. Er gaan voldoende spookverhalen rond. Oostblokkers doen het ook en zijn gelabeld met vooroordelen. Met Tunga genieten we het beste van twee werelden. Buitenlandse top ontwikkelaars maken Easy Software Deployment nóg beter én de zaken er omheen regelen wij lokaal met een Nederlands bedrijf. De hoofdvestiging van Tunga bevindt zich namelijk in Amsterdam.

Scherp tarief

Een developer kost in Nederland zeker €75-150,- per uur. Zonder de garantie dat bijvoorbeeld onderlinge communicatie beter zal gaan. Dat is één van de meest relevante aspecten. Het gaat ten slotte in alle gevallen om complexe technische zaken. Voor onze collega via Tunga betalen we een veel lager tarief, hij communiceert helder en gaat als een malle. De benefits van Tunga zijn goed voelbaar. Daarentegen doet de maandelijkse factuur totaal geen pijn.

Kwaliteit van werk

De meeste software development projecten gaan mis als gevolg van miscommunicatie. Tunga heeft naar eigen zeggen het communicatieve aspect van de hospitality business betrokken bij hun aanpak van software ontwikkeling. Het gevolg is een heldere communicatie met een dagelijkse planning van voortgang. Onze Tunga-collega heeft aan één zin uitleg genoeg en meld zich vervolgens sneller dan verwacht met resultaat en slimme oplossingen. Wij zien niet in hoe deze dienstverlening beter zou kunnen verlopen. Het hele voordeel van lokale software ontwikkelaars is hiermee omzeilt.

Echt sociaal ondernemen

Het is onze wens dat Easy Software Deployment binnen onze scope van MKB dé go-to software deployment oplossing wordt. Aan die weg wordt hard getimmerd. En hoe mooi is het dan wanneer we op weg daar naartoe kunnen bijdragen aan de mooie missie van Tunga? Amos is onze ontwikkelaar binnen Tunga en wordt op handen gedragen binnen ons virtuele kantoor. We wensen hem, en zijn getalenteerde Afrikaanse collega’s, net zo’n goede toekomst toe als onze lokale jeugd.

Tunga is vandaag 4 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd en wordt maar heel oud 🙂


kees-hoving-provolve-blauw

Geschreven door Dereck Breuning
Kees evangeliseert proposities. Hij studeerde marketing en theologie.